Strony
Najnowsze komentarze
    Zobacz również
    • Chirurgia plastyczna krakówChirurgia plastyczna kraków
      Chirurgia plastyczna – Kraków. Kompleksy nie są niczym wstydliwym i ma je niemal każdy człowiek. Niektórzy z nich wyrastają i nie mają one wpływu na ich dorosłe życie. Są jednak …
    • Pomiar tkanki tłuszczowejPomiar tkanki tłuszczowej
      Pomiar tkanki tłuszczowej. Nie warto koncentrować się na wadze a poświęcić uwagę tkance tłuszczowej, gdyż bardziej istotnym jest pozbycie się tłuszczu i zachowanie mięśni. Popularnym stał się pomiar tkanki tłuszczowej. …

    postheadericon Faza utrwalania w diecie białkowej

    Faza trzecia, a więc faza utrwalania pojawia się w momencie, kiedy człowiek jest zadowolony z siebie, zadowolony ze swojej wagi, kiedy uzyskał wynik do jakiego dążył i kolejne dni stosowania diety mogłyby zakończyć się zbyt niskim stanem wagowym i efektem przesady. Zbyt wiele straconych kilogramów może zaszkodzić nie tylko zdrowotnie ale przede wszystkim wyglądowo, bowiem zbyt szczupły człowiek też nie wygląda najlepiej, nie należy o tym zapominać. Na czym konkretnie polega ta faza? Faza utrwalenia jest to czas którego zadaniem jest pomoc nam w utrzymaniu osiągniętej wagi. A jak się tego dokonuje? Otóż mówiąc wprost, przez ten czas utrwala się po prostu dobre nawyki żywieniowe jakie udało nam się wprowadzić w życie podczas dwóch pierwszych faz. Faza utrwalenia powinna trwać tyle dni, ile straciliśmy kilogramów, a więc jeśli straciliśmy ich na przykład dziesięć, to utrwalanie trwać będzie 10 dni. Co się wtedy je? Wszystko co poprzednio, ale dietę można wzbogacić na przykład o chleb, makaron, ziemniaki albo ryż, których jednak nie można jeść więcej niż 2 razy w tygodniu. (każdy produkt maksymalnie 3 razy tygodniu).

    Comments are closed.