Strony
Najnowsze komentarze
    Zobacz również
    • Cechy charakterystyczne anoreksjiCechy charakterystyczne anoreksji
      Anoreksja jako niebezpieczna choroba związana z zaburzeniami jedzenia niesie za sobą ogromne ryzyko zdrowotne, a często nawet zagrożenie życia. Na szczęście charakteryzuje się pewnymi cechami charakterystycznymi, dzięki którym można ją …
    • Obsługa prawna firm warszawaObsługa prawna firm warszawa
      Adwokat najlepszy dla twojej firmy. Współcześnie wielu Polaków posiada własne firmy, niekiedy nawet są one sporych rozmiarów. Jeśli sam zarządzasz takim biznesem powinieneś przemyśleć kwestię zatrudnienia adwokata. Bowiem nad każdą, …

    postheadericon Unikajmy żywności wysoko przetworzonej

    Z każdym rokiem w naszych sklepach pojawiają się nowości, jeśli chodzi o artykuły spożywcze – coraz więcej jest produktów prawie gotowych do spożycia. W sumie nie ma w tym nic nowego, idziemy generalnie w stronę wysoko rozwiniętych krajów zachodnich, takich jak Wielka Brytania, Francja czy Niemcy, gdzie wszystko można kupić w proszku, nawet ziemniaki. Jednak powstaje pytanie, czy takie zupki w proszku, gotowe dania, tylko do podgrzania, a więc produkty wysoko przetworzone są dobre dla naszego zdrowia? Specjaliści od żywienia od dawna maja w tej kwestii ugruntowany pogląd – ich zdaniem takie produkty nie dają nic naszemu organizmowi, poza coraz większą liczbą pustych kalorii, węglowodanów, które bardzo szybko nasz organizm wchłania, co powoduje szybkie przybieranie na wadze. I rzeczywiście – wystarczy pooglądać telewizję, by stwierdzić, że im kraj jest na wyższym stopniu rozwoju cywilizacyjnego, im obywatele są bogatsi, tym większe jest zagrożenie wszystkimi typami chorób cywilizacyjnych, większa ilość ludzi cierpiących na otyłość.

    Comments are closed.